programma

previous arrow
next arrow
Slider

22 november: Teodora Drozdik-Popović & Fem Devos

Zondag 22 november om 11.00 uur zijn bij ons op het kasteel te gast Teodora Drozdik-Popović & Fem Devos. Zij verzorgen een sprankelend klassiek concert met zang en pianospel.

De in Servië geboren mezzosopraan Teodora Drozdik-Popović groeide op in een muzikaal gezin. Ze begon haar officiële zangstudies aan het Codarts Instituut in Rotterdam bij Carolyn Watkinson, waar ze in 2016 afstudeerde in de klas van Charlotte Riedijk. Ze behaalde verder haar masterdiploma zang aan Conservatorium Maastricht bij Axel Everaert, met wie ze nog steeds regelmatig mee samenwerkt. Daarnaast wordt Teodora gecoacht door Abigail Richards.

Teodora heeft een erg uitgebreide interesse in het klassiek vocaal repertoire en trad al actief op in opera, lied en hedendaagse muziek in gevarieerde settings. Zo gaf ze zich bijvoorbeeld helemaal over aan werken als Berio’s Folk Songs en aan een van Ligeti’s laatste werken Síppal, dobbal, nádihegedűvel voor vier percussionisten en mezzosopraan.

Naast het duo met Fem, heeft Teodora nog andere duo-partners. Zo speelde ze met pianist Federico Mosquera Martínez al recitals in Nederland, België, Spanje en Servië. Met Italiaanse sopraan Dorela Cela vormt ze het Dori&Dori, waar ze vooral focussen op het grappige aspect van opera.

De Belgische pianiste Fem Devos behaalde in 2016 haar bachelor diploma aan het conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko. Daarna verhuisde ze naar Maastricht om bij Katia Veekmans te studeren, waar ze 3 jaar lang werkte aan het verbeteren van alle aspecten uit het pianospel, nieuw repertoire ontdekte en zich algemeen als klassiek pianiste ontplooide. Dit jaar beëindigt ze er het laatste jaar van de masteropleiding.

Ook Fem is erg actief in kamermuziek. Ze is naast dit duo met Teodora ook deel van het pianoduo met Schots pianiste Anna Michels en ze is pianiste van het Chekhov Trio. Dit internationale pianotrio won onlangs nog de tweede prijs en speciale KCB prijs op de Triomphe de l’Art International Music Competition in Brussel.

Fem haalde naast haar vaste mentors ook nieuwe inspiratie uit het volgen van pianolessen bij Julien Libeer, Ellen Corver, Valentina Berman, Enrico Pace, Daniel Blumenthal, Philippe Entremont, Marie-Noëlle Damien en bij onder andere het Rusquartet, Osiris Trio, Nemtsov Duo en Sigiswald Kuijken voor kamermuziek.

Teodora en Fem leerden elkaar enkele jaren geleden kennen op Conservatorium Maastricht, waar ze meteen de gelijkgezindheid in elkaars muzikale ideeën ontdekten. Dit schooljaar zijn ze als liedduo van start gegaan. Via concerten en door aan liedduo wedstrijden deel te nemen, breiden ze samen hun klassiek en hedendaags repertoire uit.

Zondag 17 januari verwelkomen we om 11.00 uur een kwartet uit het eerder bij ons zo succesvolle Brabants Operettekoor met begeleiding op de piano. Zij laten u genieten van de mooiste operettemelodieën. De locatie wordt nog bekendgemaakt.

Zondag 7 februari presenteren we vol trots Matiz, een hartverwarmend gezelschap voor wereldmuziek, dat dit keer uitpakt met een programma vol prachtige Turkse en Marokkaanse muziek. Dit concert begint om 11.00 uur en vindt plaats in het kasteel.

Zondag 4 april komt niemand minder dan Marjolein Meijers optreden. Haar sprankelende show met Walter en Onno Kuipers, getiteld ‘`Van Berini tot Solex`, begint om 14.00 uur. De locatie wordt nog bekendgemaakt.