logo

Eerstvolgende voorstelling: vrijdag 29 maart, 19.30 uur: Vita Duo

vitaduo

Het VitaDuo is volgens ingewijden op dit moment wereldwijd een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek. Vrijdag 29 maart om 19.30 uur is dit beroemde ensemble, bestaand uit Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano), te gast op Kasteel Aerwinkel in Posterholt.

Dit bijzondere duo heeft een diverse collectie klassieke en hedendaagse meesterwerken op het gebied van kamermuziek op het repertoire staan. Hierdoor is elk concert een nieuwe en opwindende ervaring.

Op Kasteel Aerwinkel in Posterholt speelt het Vita Duo onder meer ‘Rhapsody for saxophone and orchestra’ van Claude Debussy, ‘Selected Songs’ van Sergei Rachmaninoff en de ‘Sonata for Saxophone Alto and piano’ van Ferdande Decruck.

Het VitaDuo is in 2006 opgericht. Het won dat jaar gelijk een eerste prijs tijdens een prestigieus festival in Moskou. Daarna volgden succesvolle optredens in meer dan twintig landen, waaronder Israël, Duitsland, Georgië, Armenië, Rusland en de Tsjechische Republiek. Ook als soloartiest hebben Maria en Vitaly al alle hoeken van de wereld gezien.

Maria heeft veel internationale pianowedstrijden gewonnen en was eerder onder meer al te beluisteren in Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (London), het National Centre of Performing Arts in Beijing en het Shanghai Oriental Arts Centre.

In deze video speelt Maria ‘The Nutcracker Suite: Russian Dance’ (Trepak) van Tchaikovsky-Pletnev:

Vitaly won meer dan vijftien internationale wedstrijden. Hij speelde in het Moscow International House of Music en de Great Conservatoire hall, de Philharmonic Concert Hall in Vilnius, het Muziekgebouw in Amsterdam en het Bruckner House in Linz.

Hier nog een voorbeeld van een uitvoering van een stuk dat ook in Posterholt op het programma staat; de ‘Vocalise’ van Sergey Rachmaninov:

Het VitaDuo heeft twee cd’s opgenomen, met muziek van Debussy, Hindemith, Franck en anderen, en was eerder te beluisteren op diverse festivals. Zo trad het stel op tijdens SAX16 in Amsterdam, Slavic Spring in Praag, Primavera Classic in Moskou, SaxArte in Italië, Autumn in Carthage in Tunis.

Het duo is ook sociaal betrokken. In 2011 hebben Maria en Vittaly het Music for Peace Project opgezet. Dat project steunt jonge muzikanten in voormalige oorlogsgebieden via het bevorderen van interculturele contacten in een relaxte en natuurlijke sfeer.

Concertprogramma

Deel 1

Claude Debussy – ‘Rhapsody for saxophone and orchestra’ (arr. for saxophone and piano by Vincent David)

Claude Debussy – ‘Fetes’

Sergei Rachmaninoff – ‘ Vocalise’

Sergei Rachmaninoff – ‘Selected Songs’ (arr. for saxophone and piano by Vitaly Vatulya)

Deel 2

Claude Debussy – ‘Prélude à l’après-midi d’un faune’ (L. 86)

Ferdande Decruck – ‘Sonata for saxophone Alto and piano’

Erwin Schulhoff – ‘Sonata for saxophone and piano’

Programma Seizoen 2018-2019

Vrijdag 12 oktober, 20.00 uur: Valentina Tóth

Valentina Tóth is een multitalent dat vanaf haar kinderjaren mensen in heel Europa versteld doet staan met haar briljante pianospel. Op Aerwinkel vertolkt ze werk van Joseph Haydn en Ernst von Dohnányi.

Zondag 18 november, 15.00 uur: Ramblin’ Dog

Ramblin’ Dog, winnaar van de publieksprijs van de 2016 Dutch Blues Challenge, neemt de bezoekers mee naar de States voor een stevige middag met onvervalste akoestische blues. Let op: dit concert is in Gasterij Geluk(t).

Zondag 3 februari, 14.00 uur: Ruzanna Nahapetjan

Sopraan Ruzanna Nahapetjan verzorgt zondag 3 februari met gitarist Martin van Hees vanaf 14.00 uur een inspirerende muzikale middag over verlangen, hartstocht en verlies.

Vrijdag 29 maart, 19.30 uur: VitaDuo

Pianiste Maria Nemtsova uit de Verenigde Staten & de Russische saxofonist Vitaly Vatulya vormen samen een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek wereldwijd. Bij ons verzorgen ze een concert om nooit te vergeten.

Zondag 28 april, 19.00 uur: Dudok Quartet Amsterdam

Het concert van het internationaal geprezen Dudok Quartet Amsterdam , onder meer winnaar van de Winner of Borletti-Buitoni Trust Award 2018, mag u niet missen. Reserveer of koop nu alvast uw kaarten!

Zondag 19 mei, 14.00 uur: Zoltán Bácsy Schwartz & Éva Szalai

De supergetalenteerde violist Zoltán Bácsy Schwartz wordt op de vleugel begeleid door Éva Szalai. Samen brengen zij een subliem concert met oorstrelende muziek van componisten die allemaal iets met Hongarije hebben.

Vrijdag 21 juni, 21.00 uur: Abe de Verteller

Een unieke belevenis waarbij de gasten zich verzamelen in de kasteeltuin waar voordrachtskunstenaar Abe de Verteller met zijn meeslepende verhalen garant staat voor een onvergetelijke midzomernacht.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met muziekopnames, videoclips en interessante informatie over onze artiesten. Wilt u niets missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook.