logo

Eerstvolgende voorstelling: 17 november, 14.00 uur: Noémi Schröder

(foto Thomas Limberg)

De getalenteerde Duitse zangeres Noémi Schröder zingt 17 november bij ons op Kasteel Aerwinkel in Posterholt hartverwarmende Franse en Duitse chansons.

Noémi Schröder (1977) is een veelzijdige performer met een indrukwekkende staat van dienst, die garant staat voor een heerlijk middagje uit.

Van 1997 tot 1999 studeerde ze aan de Hochschule des Saarlandes für Musik und Theater in Saarbrücken. Vanaf 2000 vervolgde ze haar opleiding aan de Robert-Schumann-Hochschule in Düsseldorf, waar ze in 2004 haar diploma in ontvangst mocht nemen.

Ze zong in 2003-2004, nog tijdens haar studie, als gast bij de Deutsche Opera am Rhein in Düsseldorf. Daarna volgden diverse muzikale rollen, onder meer bij gezelschappen in Stuttgart en Berlijn.

In 2004 vertolkte ze bijvoorbeeld de rol van Christine in de Phantom of the Opera.

Later was ze Eliza in My Fair Lady, Senta in The Flying Dutchman en Ariadne in de musical Inselkomödie van Rolf Hochhuth. In 2013 speelde ze Sonya in Z – The Musical of Zorro tijdens de Clingenburg Festspielen.

Noémi Schröder trad ook op met meerdere koren, zoals het orkest van de Saarländischen Rundfunk (religieuze muziek), het Oratorienchor van Wadern (idem) en met het Johann-Strauss-Orchester in Frankfurt (operette).

Daarnaast heeft ze ervaring als actrice. Ze speelde onder meer Alkmene in Amphitryon van Molière en Meggie in Tintenherz van Cornelia Funke.

Sinds 2011 maakt Noémi Schröder deel uit van het Ensemble van Theater an der Luegallee in Düsseldorf, waar ze komedies and revuen speelt, en van het Ensemble van Theater Kontra – Punkt. Daarnaast treedt ze op met Duo Petit Sourire (met Markus Wentz) en als Savoir Vivre! (met Klaus Klaas).

(Beluister hier het zeer fraai gezongen nummer Geben sie Acht van Georg Kreissler & Barbara Peters op SoundCloud. Op deze opname wordt ze begeleid door Markus Wentz..)

Ze is ook de frontvrouw van de Franse chansonband Noémi Schröder et Les Ricochets.

Met die band trad ze in juli op tijdens de opening van de CHIO Aachen 2019, die live werd uitgezonden door de WDR:

Meer weten? Een uitgebreide biografie van Noémi Schröder met extra informatie, opnamen en foto’s vindt u op deze site voor theater professionals. Dit is haar Facebook-pagina.

16 februari, 14.00 uur: Klezmajeur

Klezmer met een kwinkslag.

22 maart, 14.00 uur: Teodora Drozdik-Popović & Fem Devos

Aangenaam klassiek met mezzosopraan en piano.

19 april, 14.00 uur: Stichting Operette Nederland (SON)

De mooiste liederen uit operettes.

7 juni, 14.00 uur: Monica Coronado & Manito

(foto Edwin Huizing)

Spaanse muziek, puur en vol temperament.

Alle concerten op een rijtje

Download hier het complete programma voor cultureel seizoen 2019-2020 van Stichting Cultureel Aerwinkel in Posterholt.

Meer concerten met westerse klassieke muziek vindt u in de Klassiek Agenda Regio Roermond 2019-2020 (v151019).