logo

Programma Seizoen 2017-2018

1 oktober: Claudia y Manito (Paraguayaanse harp en gitaar)
5 november: La Rosa de Maastricht (klezmer, Jiddische liederen en Sefardische balladen)
10 december: Yorick Stam (nieuwe Nederlandstalige liedjes omlijst met het beste van Shaffy en Brel)
4 februari: Möller-Fraticelli Guitar Duo (gitaarmuziek)
8 april: Ensemble Rosen für Dich (opera, operette en musical)
3 juni: Brabants Operettekoor (stukken uit operettes)
10 juni INGELASTE VOORSTELLING: Try-out van nieuwe show ‘Oetblaoze’ van Gé Reinders
1 juli: Inge Frimout-Hei & Kyra Frimout (harpduo)

Het seizoen 2017-2018 wordt 1 oktober geopend door Claudia y Manito met het programma “Arpamor”; liefde voor de harp (Zuid-Amerikaans, harp, gitaar en zang).

5 november is La Rosa de Maastricht te gast. Onder de noemer “Layla Layla” brengt dit kleurrijke gezelschap een hartverwarmend concert met klezmer, Jiddische liederen en Sefardische balladen.

10 december ontvangt de stichting een oude bekende: Yorick Stam. Eerder was hij op Kasteel Aerwinkel zeer succesvol met liedjes van Ramses Shaffy, nu vertolkt hij eigen werk, aangevuld met bekende Nederlandse liederen van Shaffy en Brel. Yorick Stam kan een publiek volledig voor zich innemen door zijn intensieve performance.

Eén van de onbetwiste hoogtepunten komend seizoen is het concert op 4 februari 2018 van het Möller-Fraticelli Guitar Duo. Dit duo, dat wereldwijd diverse tours maakte en daarbij vele successen vierde, verzorgt die dag een bijzondere gitaar recital.

8 april staat de schijnwerper gericht op Ensemble Rosen für Dich met “Van Wenen tot Broadway”; een theatrale show met muziek uit opera, operette en musical door Corin Tholen (sopraan), Albert Kamphuis (tenor) & Martijn Jager (piano).

3 juni is de beurt aan het Brabants Operettekoor met goed in het gehoor liggende melodieën uit beroemde operettes. Voor operetteliefhebbers en koorzangers is dit concert een feest der herkenning.

10 juni INGELASTE VOORSTELLING: Try-out van nieuwe show ‘Oetblaoze’ van Gé Reinders In seizoen 18-19 speelt Gé Reinders met plaatselijke blaasorkesten zijn nieuwe show ‘Oetblaoze’. Als voorbereiding daarop, geeft hij 10 juni op Kasteel Aerwinkel in Posterholt een unieke solo try-out, dus zonder blazers.

Het culturele seizoen 2017-2018 wordt 1 juli 2018 op betoverende wijze afgesloten door Inge Frimout-Hei & Kyra Frimout. Dit harpduo, moeder en dochter, neemt de bezoekers mee op reis door ruimte en tijd. Het maakt daarmee de cirkel rond, die begon met het concert van Claudia y Manito; Claudia speelt onder meer op een Paraguayaanse harp.

Download hier het volledige programma van Stichting Cultureel Aerwinkel voor het seizoen 2017-2018 als pdf.

Eerstvolgende voorstelling: 1 juli Inge Frimout-Hei & Kyra Frimout: ‘Op reis door ruimte en tijd’

harp(foto Emmanuel Frimout)

Harpiste Inge Frimout-Hei trad al verschillende keren op voor de Koninklijke families van Nederland en België. Samen met haar dochter Kyra verzorgt zij 1 juli op Kasteel Aerwinkel in Posterholt een onvergetelijk concert, getiteld: ‘Op reis door ruimte en tijd’.

Inge Frimout-Hei

Inge Frimout-Hei is een graag gehoorde harpiste. Zo is ze met haar elektrische harpen regelmatig te gast op diverse festivals. Met het Malando-orkest ging zij tweemaal op tournee door China. Verder trad ze regelmatig op met de bekende violist Ernö Olah.

Met Mariël van den Bos, dwarsfluitiste en aanvoerder van het Metropole Orkest, vormt ze een fluit-harpduo. Daarnaast heeft ze een harp-zangduo met Jopie Jonkers.
In Brabant is Inge Frimout-Hei harpdocente. Ze ontwikkelde de landelijk in gebruik zijnde lesmethode ‘Start & Harp’. Met Jopie Jonkers schreef ze de methode ‘Arpa Latina’ voor Latijns-Amerikaans harpspel.

Ze componeert ook. Voor harpsolo scheef Inge Frimout-Hei onder meer de suites ‘Blue Dream World’ en ‘Planetary Impressions’. Haar composities ‘Blue Planet’ en ‘Flidias & the Magic Harp’ voor harp-ensemble worden in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Japan gespeeld.

Inge Frimout-Hei studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg. Ze volgde zanglessen bij Gerda van Zelm, Jeanne Compagne en Rachel Ann Morgan, en studeerde compositie bij Eric Swiggers en Stan Bakermans.

Kyra Frimout

Harpiste Kyra Frimout speelt in het Blue Planet Ensemble, dat in 2012 door haar moeder is opgericht. In 2016 deed dit ensemble mee aan de audities voor Holland’s Got Talent:

Samen met haar moeder maakte ze twee tournees in Italië, onder meer met het Blue Planet Trio d’Arpe:

Kyra Frimout is op haar vijftiende aangenomen op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeert bij Ernestine Stoop, verder volgt ze zanglessen bij Sandra van Loon van Kunstkwartier Talentstroom.

Ze nam al deel aan diverse landelijke concoursen, onder meer het Prinses Christina Concours, en volgde masterclasses van Anneleen Lenaerts, Manja Smits en Sivan Magen.