logo

Eerstvolgende voorstelling: zondag 3 februari, 14.00 uur: Ruzanna Nahapetjan & Martin van Hees

ruzanna nahapetjan

Sopraan Ruzanna Nahapetjan verzorgt zondag 3 februari met gitarist Martin van Hees vanaf 14.00 uur een inspirerende muzikale middag over verlangen, hartstocht en verlies op Kasteel Aerwinkel in Posterholt.

Ruzanna Nahapetjan

Ruzanna Nahapetjan is een lyrische sopraan met jarenlange, uitgebreide podiumervaring. Zij voltooide haar conservatoriumopleiding klassieke zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Naast regelmatige uitvoeringen en televisieoptredens als soliste in oratoria en lied recitals, heeft ze als gediplomeerd zangdocent een grote lespraktijk opgebouwd. Haar repertoire loopt van oratorium tot opera en van klassieke liederen tot folksongs.

De van oorsprong Armeense sopraan Ruzanna Nahapetjan begon haar muziekopleiding in haar geboorteland aan het Music Pedagogical College Yerevan en studeerde koordirectie aan zowel het Jerevan State Conservatory als de Estonian Academy of Music in Tallinn. Zij vervolgde haar opleiding in de Verenigde Staten en studeerde verder aan het Sweelinck Conservatorium bij Lucia Meeuwsen en Margreet Honig.

Beluister hier enkele geluidsopnames van Ruzanna Nahapetjan.

Masterclasses volgde zij bij onder meer Jard van Nes, Maarten Koningsberger, Noelle Barker en Johannette Zomer. Interpretatielessen kreeg zij van Claron McFadden, Max van Egmond en Philip Curtis en operacoaching onder leiding van Jan Slothouwer. Momenteel wordt Ruzanna gecoacht door Roberta Alexander.

Ruzanna heeft samengewerkt met dirigenten als Andres Mustonen, Rob Vermeulen, Charles de Wolff, Roy Goodman, Daniel Reuss, Jan-Willem de Vriend en Thijs Kramer.

Als soliste is Ruzanna te horen geweest met orkesten als het Concertgebouw Kamerorkest, het Promenade Orkest, het Philharmonia Amsterdam, Continuo Rotterdam en het Brabants Muzyk Collegie. Bij Bachkoor Holland heeft zij solistische medewerking verleend, onder meer bij cantate 187 Es wartet alles auf dich van J.S. Bach en het Utrechter Te Deum van Händel tijdens het internationale Orgelfestival 2006 in Haarlem.

In 2006 werd zij uitgenodigd als soliste bij het Liszt Ferenc Chorus onder leiding van Peter Scholcz voor de wereldpremière van toen recent ontdekte muziek van Michael Haydn. Dat jaar trad zij ook op tijdens het gerenommeerde Lentefestival in Boedapest met werken van onder anderen Franz Liszt. Daarnaast is zij regelmatig solistisch te zien en te beluisteren tijdens TV-optredens voor de Evangelische Omroep.

Ruzanna heeft een passie voor het oratoriumrepertoire. Zij is inmiddels een alom gewaardeerde oratoriumsoliste. Recentelijk is zij in Nederland te horen geweest in een aantal grote meesterwerken als Matthäus Passion, Johannes Passion, Weihnachts Oratorium (Bach), Messiah, Samson, Judas Maccabaeus, Gloria in Bes (Händel), Stabat Mater (Haydn), Requiem, Krönungsmesse, Grosse Messe (Mozart), Stabat Mater (Dvořák), Oratorio de Noël (Saint-Saëns), Die letzten Dinge (Spohr).

Ruzanna geeft daarnaast onder meer liedrecitals met pianisten als Roderigo Robles de Medina, David Bollen, David Schlafke, Jeroen Sarphati en Nadezhda Filippova.

Martin van Hees

Martin van Hees slaagde in juni 2014 cum laude voor zijn master studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving een onderscheiding voor zijn bijdrage aan hedendaagse muziek en werd geroemd vanwege zijn ‘outstanding musical expression’. Martin maakt actief deel uit van verscheidene projecten met hedendaagse muziek en kamermuziek.

Hij gaf concerten in India, Thailand, Italië, België, Zwitserland, Griekenland en Nederland waaronder een concert in Het Concertgebouw met de Ligeti Academie. Sinds 2014 werkt Martin samen met hedendaagse componisten waaronder Louis Andriessen en Martijn Padding. Vervolgens nam hij in 2015 zijn debuut cd ‘Cadence’ op in Engelbert, Groningen. In deze CD staat muziek uit West-Europa en Zuid-Amerika centraal.

Martin speelt als gitarist in het hedendaagse muziek ensemble Kluster5, dat sinds begin 2016 wordt gevolgd door het programma Vrije Geluiden.

In 2017 tourde Martin met het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko Schoenberg in de theaterproductie ‘Carrousel’ door Nederland en België.
Martin won diverse prijzen, onder meer: 2e prijs Northern Guitar Awards, 1e prijs Lions Nationaal Gitaar Concours, 3e prijs Kolkata International Guitar Festival and Competition (India) en 1e prijs Patras International Guitar Competition (Griekenland).

In 2018 publiceerde hij het album ‘Remgewogen’ met klassieke cross-over muziek.

Programma Seizoen 2018-2019

Vrijdag 12 oktober, 20.00 uur: Valentina Tóth

Valentina Tóth is een multitalent dat vanaf haar kinderjaren mensen in heel Europa versteld doet staan met haar briljante pianospel. Op Aerwinkel vertolkt ze werk van Joseph Haydn en Ernst von Dohnányi.

Zondag 18 november, 15.00 uur: Ramblin’ Dog

Ramblin’ Dog, winnaar van de publieksprijs van de 2016 Dutch Blues Challenge, neemt de bezoekers mee naar de States voor een stevige middag met onvervalste akoestische blues. Let op: dit concert is in Gasterij Geluk(t).

Zondag 3 februari, 14.00 uur: Ruzanna Nahapetjan

Sopraan Ruzanna Nahapetjan verzorgt zondag 3 februari met gitarist Martin van Hees vanaf 14.00 uur een inspirerende muzikale middag over verlangen, hartstocht en verlies.

Vrijdag 29 maart, 19.30 uur: Vita Duo

Pianiste Maria Nemtsova uit de Verenigde Staten & de Russische saxofonist Vitaly Vatulya vormen samen een van de meest interessante ensembles voor kamermuziek wereldwijd. Bij ons verzorgen ze een concert om nooit te vergeten.

Zondag 28 april, 19.00 uur: Dudok Kwartet Amsterdam

Het concert van het internationaal geprezen Dudok Kwartet Amsterdam, onder meer winnaar van de Winner of Borletti-Buitoni Trust Award 2018, mag u niet missen. Reserveer of koop nu alvast uw kaarten!

Zondag 19 mei, 14.00 uur: Zoltán Bácsy Schwartz & Éva Szalai

De supergetalenteerde violist Zoltán Bácsy Schwartz wordt op de vleugel begeleid door Éva Szalai. Samen brengen zij een subliem concert met oorstrelende muziek van componisten die allemaal iets met Hongarije hebben.

Vrijdag 21 juni, 21.00 uur: Abe de Verteller

Een unieke belevenis waarbij de gasten zich verzamelen in de kasteeltuin waar voordrachtskunstenaar Abe de Verteller met zijn meeslepende verhalen garant staat voor een onvergetelijke midzomernacht.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met muziekopnames, videoclips en interessante informatie over onze artiesten. Wilt u niets missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook.