programma

group
ge voor in slider 2018
trio castradivi foto ruud snijders
willlow hill slider
cultureelaerwinkel1
jong talentklas conservatorium maastricht slider
arnold krohne slider
toth slider
klezmajeur slider
rozen slider 2
brabants operettekoor slider
monica en manito slider
previous arrow
next arrow

Vanwege de Corona Crisis zijn er geen voorstellingen

Vanwege de Corona Crisis zijn er voorlopig geen voorstellingen.

De in Servië geboren mezzosopraan Teodora Drozdik-Popović groeide op in een muzikaal gezin. Ze begon haar officiële zangstudies aan het Codarts Instituut in Rotterdam bij Carolyn Watkinson, waar ze in 2016 afstudeerde in de klas van Charlotte Riedijk. Ze behaalde verder haar masterdiploma zang aan Conservatorium Maastricht bij Axel Everaert, met wie ze nog steeds regelmatig mee samenwerkt. Daarnaast wordt Teodora gecoacht door Abigail Richards.

Teodora heeft een erg uitgebreide interesse in het klassiek vocaal repertoire en trad al actief op in opera, lied en hedendaagse muziek in gevarieerde settings. Zo gaf ze zich bijvoorbeeld helemaal over aan werken als Berio’s Folk Songs en aan een van Ligeti’s laatste werken Síppal, dobbal, nádihegedűvel voor vier percussionisten en mezzosopraan.

Naast het duo met Fem, heeft Teodora nog andere duo-partners. Zo speelde ze met pianist Federico Mosquera Martínez al recitals in Nederland, België, Spanje en Servië. Met Italiaanse sopraan Dorela Cela vormt ze het Dori&Dori, waar ze vooral focussen op het grappige aspect van opera.

De Belgische pianiste Fem Devos behaalde in 2016 haar bachelor diploma aan het conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko. Daarna verhuisde ze naar Maastricht om bij Katia Veekmans te studeren, waar ze 3 jaar lang werkte aan het verbeteren van alle aspecten uit het pianospel, nieuw repertoire ontdekte en zich algemeen als klassiek pianiste ontplooide. Dit jaar beëindigt ze er het laatste jaar van de masteropleiding.

Ook Fem is erg actief in kamermuziek. Ze is naast dit duo met Teodora ook deel van het pianoduo met Schots pianiste Anna Michels en ze is pianiste van het Chekhov Trio. Dit internationale pianotrio won onlangs nog de tweede prijs en speciale KCB prijs op de Triomphe de l’Art International Music Competition in Brussel.

Fem haalde naast haar vaste mentors ook nieuwe inspiratie uit het volgen van pianolessen bij Julien Libeer, Ellen Corver, Valentina Berman, Enrico Pace, Daniel Blumenthal, Philippe Entremont, Marie-Noëlle Damien en bij onder andere het Rusquartet, Osiris Trio, Nemtsov Duo en Sigiswald Kuijken voor kamermuziek.

Teodora en Fem leerden elkaar enkele jaren geleden kennen op Conservatorium Maastricht, waar ze meteen de gelijkgezindheid in elkaars muzikale ideeën ontdekten. Dit schooljaar zijn ze als liedduo van start gegaan. Via concerten en door aan liedduo wedstrijden deel te nemen, breiden ze samen hun klassiek en hedendaags repertoire uit.

Zondag 17 januari verwelkomen we in het kasteel een kwartet van de eerder bij ons zo succesvolle Stichting Operette Nederland. Tijdens dit romantische operetteconcert neemt een viertal vocalisten u mee naar de gezellige sfeer die past bij de befaamde Weense en operettemuziek. U gaat genieten van concertante uitvoeringen van wereldberoemde werken van o.a. Johann Strauss, Emmerich Kálmán en Carl Zeller, van ‘Der Zigeunerbaron’ tot ‘Die Csárdásfürstin’ en ‘Der Vogelhändler’. Met muzikale begeleiding op de vleugel door Karen Roelofs-Vogel staan de vocalisten deze middag garant voor een sprankelend operetteconcert. Bij voldoende belangstelling vinden er twee optredens plaats; van 14.00-15.00 uur en van 15.30-16.30 uur.

Zondag 7 februari presenteren we vol trots Matiz, een hartverwarmend gezelschap voor wereldmuziek, dat dit keer uitpakt met een programma vol prachtige Turkse en Marokkaanse muziek. Dit concert begint om 11.00 uur en vindt plaats in het kasteel.

Zondag 4 april komt niemand minder dan Marjolein Meijers optreden. Haar sprankelende show met Walter en Onno Kuipers, getiteld ‘`Van Berini tot Solex`, begint om 14.00 uur. De locatie wordt nog bekendgemaakt.