logo

Programma Seizoen 2017-2018

1 oktober: Claudia y Manito (Paraguayaanse harp en gitaar)
5 november: La Rosa de Maastricht (klezmer, Jiddische liederen en Sefardische balladen)
10 december: Yorick Stam (nieuwe Nederlandstalige liedjes omlijst met het beste van Shaffy en Brel)
4 februari: Möller-Fraticelli Guitar Duo (gitaarmuziek)
8 april: Albert Kamphuis, Corin Tholen en Martijn Jager (opera, operette en musical)
3 juni: Brabants Operettekoor (stukken uit operettes)
1 juli: Inge Frimout & Kyra Frimout (harpduo)

Het seizoen 2017-2018 wordt 1 oktober geopend door Claudia y Manito met het programma “Arpamor”; liefde voor de harp (Zuid-Amerikaans, harp, gitaar en zang).

5 november is La Rosa de Maastricht te gast. Onder de noemer “Layla Layla” brengt dit kleurrijke gezelschap een hartverwarmend concert met klezmer, Jiddische liederen en Sefardische balladen.

10 december ontvangt de stichting een oude bekende: Yorick Stam. Eerder was hij op Kasteel Aerwinkel zeer succesvol met liedjes van Ramses Shaffy, nu vertolkt hij eigen werk, aangevuld met bekende Nederlandse liederen van Shaffy en Brel. Yorick Stam kan een publiek volledig voor zich innemen door zijn intensieve performance.

Eén van de onbetwiste hoogtepunten komend seizoen is het concert op 4 februari 2018 van het Möller-Fraticelli Guitar Duo. Dit duo, dat wereldwijd diverse tours maakte en daarbij vele successen vierde, verzorgt die dag een bijzondere gitaar recital.

8 april staat de schijnwerper gericht op Albert Kamphuis, Corin Tholen en Martijn Jager (zang en piano). Onder de titel “Van Wenen tot Broadway” presenteren zij een theatrale meezingshow met evergreens uit opera, operette en musical.

3 juni is de beurt aan het Brabants Operettekoor, dat liederen vertolkt uit bekende operettes. Voor operetteliefhebbers en koorzangers is dit concert een feest der herkenning.

Het culturele seizoen 2017-2018 wordt 1 juli 2018 op betoverende wijze afgesloten door Inge Frimout & Kyra Frimout. Dit harpduo, moeder en dochter, neemt de bezoekers mee op reis door ruimte en tijd. Het maakt daarmee de cirkel rond, die begon met het concert van Claudia y Manito; Claudia speelt onder meer op een Paraguayaanse harp.

Download hier het volledige programma van Stichting Cultureel Aerwinkel voor het seizoen 2017-2018 als pdf.

Eerstvolgende voorstelling: 4 februari: Möller-Fraticelli Guitar Duo

Möller-Fraticelli Guitar Duo

Meer informatie over dit concert volgt z.s.m..