logo

Programma Seizoen 2017-2018

1 oktober: Claudia y Manito (Paraguayaanse harp en gitaar)
5 november: La Rosa de Maastricht (klezmer, Jiddische liederen en Sefardische balladen)
10 december: Yorick Stam (nieuwe Nederlandstalige liedjes omlijst met het beste van Shaffy en Brel)
4 februari: Möller-Fraticelli Guitar Duo (gitaarmuziek)
8 april: Ensemble Rosen für Dich (opera, operette en musical)
3 juni: Brabants Operettekoor (stukken uit operettes)
1 juli: Inge Frimout & Kyra Frimout (harpduo)

Het seizoen 2017-2018 wordt 1 oktober geopend door Claudia y Manito met het programma “Arpamor”; liefde voor de harp (Zuid-Amerikaans, harp, gitaar en zang).

5 november is La Rosa de Maastricht te gast. Onder de noemer “Layla Layla” brengt dit kleurrijke gezelschap een hartverwarmend concert met klezmer, Jiddische liederen en Sefardische balladen.

10 december ontvangt de stichting een oude bekende: Yorick Stam. Eerder was hij op Kasteel Aerwinkel zeer succesvol met liedjes van Ramses Shaffy, nu vertolkt hij eigen werk, aangevuld met bekende Nederlandse liederen van Shaffy en Brel. Yorick Stam kan een publiek volledig voor zich innemen door zijn intensieve performance.

Eén van de onbetwiste hoogtepunten komend seizoen is het concert op 4 februari 2018 van het Möller-Fraticelli Guitar Duo. Dit duo, dat wereldwijd diverse tours maakte en daarbij vele successen vierde, verzorgt die dag een bijzondere gitaar recital.

8 april staat de schijnwerper gericht op Ensemble Rosen für Dich met “Van Wenen tot Broadway”; een theatrale show met muziek uit opera, operette en musical door Corin Tholen (sopraan), Albert Kamphuis (tenor) & Martijn Jager (piano).

3 juni is de beurt aan het Brabants Operettekoor, dat liederen vertolkt uit bekende operettes. Voor operetteliefhebbers en koorzangers is dit concert een feest der herkenning.

Het culturele seizoen 2017-2018 wordt 1 juli 2018 op betoverende wijze afgesloten door Inge Frimout & Kyra Frimout. Dit harpduo, moeder en dochter, neemt de bezoekers mee op reis door ruimte en tijd. Het maakt daarmee de cirkel rond, die begon met het concert van Claudia y Manito; Claudia speelt onder meer op een Paraguayaanse harp.

Download hier het volledige programma van Stichting Cultureel Aerwinkel voor het seizoen 2017-2018 als pdf.

Eerstvolgende voorstelling: 8 april: Ensemble Rosen für Dich met “Van Wenen tot Broadway”

Albert Kamphuis, Corin Tholen en Martijn Jage

Op 8 april brengt het Ensemble Rosen für Dich onder de titel ‘Van Wenen tot Broadway’ op Kasteel Aerwinkel in Posterholt een theatrale show met muziek uit opera, operette en musical. Het ensemble bestaat uit Albert Kamphuis, Corin Tholen en Martijn Jager. Het programma bestaat – onder voorbehoud – uit solo’s en duetten uit onder anderen ‘Die Lustige Witwe’ van Léhàr, ‘Eine Nacht in Venedig’ van Johan Strauss, ‘Die Czardasfürstin’ van Emmerich Kàlmàn, ‘Die Zauberflöte’, ‘Don Giovanni’ van Mozart, ‘Oklahoma’ en ‘Brigadoon’ van Richard Rodgers. Dit is een voorproefje:

Albert Kamphuis

Albert Kamphuis kreeg zanglessen van onder anderen Grethe de Vink, hoofdvakdocente zang aan het conservatorium in Groningen. Albert speelde rollen in tientallen operettes als ‘Eine Nacht in Venedig’, ‘Die Czardasfürstin’, ‘Wiener Blut’ en Franse en Engelse operettes (‘Offenbach’/’Gilbert and Sullivan’). Daarnaast speelde hij in de Joop van den Ende producties ‘Cyrano, de musical’ en ‘My Fair Lady’.

In België stond hij met Ramses Shaffy in ‘Man van La Mancha’ en in de Stardustproductie ‘Rembrandt, de musical’. In Leipzig en Frankfurt was hij solist in een aantal musicalshows. Verder werkte hij mee aan diverse televisieseries en -shows en maakte hij een Groningstalige cd.

Corin Tholen

Corin Tholen treedt solo op met liederen, opera en operette en verzorgt solopartijen bij koren. Daarnaast zingt ze in een aantal vocale ensembles, waarbij de muziek varieert van muziek uit de vroege Middeleeuwen tot werk van hedendaagse componisten.

Corin vond in de alt/mezzo Sylvia Schlüter een uitstekende zangdocente en wordt nog altijd door haar gecoacht. Daarnaast volgde ze masterclasses bij Nelly Miricioiù (opera), Irene Maessen (opera, lied), Peter Bording (Nederlands Operette Theater) en Sylvia Schlüter (oratorium) en zanglessen en workshops bij Jitske Steendam, JanJoost van Elburg (kwartet), Marius van Altena (polyfonie) en Alberto ter Doest (Estill Voice Training System).

Ze was lid van diverse (project)koren onder leiding van Oane Wierdsma, Peter Dijkstra, Louis Buskens, Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, Leendert Runia, André Cats en Wilma ten Wolde. Corin werkte onder meer. als logopedist en als docent Stem aan een Jeugd Theater School.

Martijn Jager

Martijn Jager studeerde piano aan het conservatorium in Groningen bij Rob van Deinse, bij wie hij in 1991 afstudeerde als uitvoerend musicus. Tijdens zijn loopbaan trad hij op als concertpianist met vele ensembles, waaronder trio Muzaïek, trio Mon Coeur en ensemble Barcarolle, maar ook solistisch.

Als repetitor/begeleider heeft hij gewerkt bij vrijwel alle operetteverenigingen in de provincie Groningen en veel andere koren in het noorden van het land. Als koordirigent heeft hij momenteel koren onder zijn hoede in Assen, Drachten, Groningen en Hoogezand.