logo

Programma Seizoen 2017-2018

1 oktober: Claudia y Manito (Paraguayaanse harp en gitaar)
5 november: La Rosa de Maastricht (klezmer, Jiddische liederen en Sefardische balladen)
10 december: Yorick Stam (nieuwe Nederlandstalige liedjes omlijst met het beste van Shaffy en Brel)
4 februari: Möller-Fraticelli Guitar Duo (gitaarmuziek)
8 april: Ensemble Rosen für Dich (opera, operette en musical)
3 juni: Brabants Operettekoor (stukken uit operettes)
1 juli: Inge Frimout & Kyra Frimout (harpduo)

Het seizoen 2017-2018 wordt 1 oktober geopend door Claudia y Manito met het programma “Arpamor”; liefde voor de harp (Zuid-Amerikaans, harp, gitaar en zang).

5 november is La Rosa de Maastricht te gast. Onder de noemer “Layla Layla” brengt dit kleurrijke gezelschap een hartverwarmend concert met klezmer, Jiddische liederen en Sefardische balladen.

10 december ontvangt de stichting een oude bekende: Yorick Stam. Eerder was hij op Kasteel Aerwinkel zeer succesvol met liedjes van Ramses Shaffy, nu vertolkt hij eigen werk, aangevuld met bekende Nederlandse liederen van Shaffy en Brel. Yorick Stam kan een publiek volledig voor zich innemen door zijn intensieve performance.

Eén van de onbetwiste hoogtepunten komend seizoen is het concert op 4 februari 2018 van het Möller-Fraticelli Guitar Duo. Dit duo, dat wereldwijd diverse tours maakte en daarbij vele successen vierde, verzorgt die dag een bijzondere gitaar recital.

8 april staat de schijnwerper gericht op Ensemble Rosen für Dich met “Van Wenen tot Broadway”; een theatrale show met muziek uit opera, operette en musical door Corin Tholen (sopraan), Albert Kamphuis (tenor) & Martijn Jager (piano).

3 juni is de beurt aan het Brabants Operettekoor met goed in het gehoor liggende melodieën uit beroemde operettes. Voor operetteliefhebbers en koorzangers is dit concert een feest der herkenning.

Het culturele seizoen 2017-2018 wordt 1 juli 2018 op betoverende wijze afgesloten door Inge Frimout & Kyra Frimout. Dit harpduo, moeder en dochter, neemt de bezoekers mee op reis door ruimte en tijd. Het maakt daarmee de cirkel rond, die begon met het concert van Claudia y Manito; Claudia speelt onder meer op een Paraguayaanse harp.

Download hier het volledige programma van Stichting Cultureel Aerwinkel voor het seizoen 2017-2018 als pdf.

Eerstvolgende voorstelling: 3 juni: het Brabants Operettekoor met goed in het gehoor liggende melodieën uit beroemde operettes

brabants operettekoor website concert posterholt

Houdt u van André Rieu? Dan moet u 3 juni in uw agenda zetten. Dan treedt het Brabants Operettekoor op in ons pittoreske Kasteel Aerwinkel. Dat koor vertolkt op hoog niveau en met passie de mooiste muziek uit Weense, Duitse, Engelse en Franse operettes.

Het Brabants Operettekoor, opgericht in 2015, trekt vanaf het eerste concert al uitverkochte zalen. Dat komt door het prachtig programma, met juweeltjes van componisten als Strauss, Millöcker, Zeller, Strauss, Kálmán, Lehár, Stolz, Offenbach en Gilbert & Sullivan.

3 juni worden de bezoekers door het koor in vervoering gebracht met bekende melodieën uit beroemde operettes, waarbij koorzang wordt afgewisseld met solo’s en duetten. Denk aan stukken uit ‘Der Vogelhändler’, ‘Die Fledermaus’ en ‘Boccaccio’. Ook wereldberoemde operettemelodieën als ‘Tanzen möcht´ ich’ (uit ‘Die Csárdásfürstin’), ‘Die ganze Welt ist himmelblau’ (uit ‘Im weissen Rössel’) en ‘Im Prater blüh’n wieder die Bäume’ (Van Robert Stolz, uit de gelijknamige film uit 1958) zullen uiteraard niet ontbreken.

Kent u deze muziek niet, maar houdt u wel van musicals? Realiseer u dan, dat de operette wordt gezien als voorloper van de musical en eerder minstens zo populair was onder ‘gewone mensen’. 3 juni hebt u de kans om dat te ervaren als u tijdens een onvergetelijk concert kennismaakt met de muziek die nog steeds miljoenen mensen intens gelukkig maakt.

Dirigent

Het Brabants Operettekoor staat leiding van Pieter Cox. Cox is een bekende dirigent in de operettewereld. Hij studeerde kerkor­gel, theorie der muziek, koor- en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, en vervolgens orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Pieter Cox was tien jaar verbonden aan de Hoofdstad Operette en is mede-initiatiefnemer van het Nederlands Operette Theater.

De kaartverkoop start binnenkort. We verklappen nog niets, maar we zijn bezig om er een heel bijzondere ervaring van te maken, dus mis het niet! Houd deze site in de gaten en meld u aan voor onze nieuwsbrief als u dat nog niet heeft gedaan.