logo

Kasteel Aerwinkel

De concerten vinden in beginsel plaats in de trouwzaal van Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt, tenzij anders aangegeven.

trouwzaal

Monument

Kasteel Aerwinkel is een neogotisch landhuis, in 1854 gebouwd door Pierre Cuypers, de architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam, die in Roermond wordt geëerd met een eigen museum. Het kasteel en de tiendschuur, waar sinds 2015 de gasterij is ondergebracht, hebben sinds 2004 een monumentale status.

Google Streetview

Beschermde landschapstuin

Het landhuis wordt omgeven door een Engelse landschapstuin met een in Zuid-Nederland ongekende verscheidenheid aan monumentale bomen en heesters. Beeldbepalend daarin zijn de honderd tot honderdvijftig jaar oude beuken, esdoorns en eiken. De afgelopen jaren is daar onder meer een grote hoeveelheid rododendrons, magnolia’s en hortensia’s aan toegevoegd. De tuin van Kasteel Aerwinkel is opgenomen in het European Garden Heritage Network (EGHN) en is zeker een wandelingetje waard.

Bereikbaarheid

Per auto

Kasteel Aerwinkel is per auto vanuit Roermond als volgt te bereiken: na St. Odiliënberg neemt u de Postweg. Dan de eerste weg rechts (Postweg – Roermondsweg). De tweede weg rechts is de Aerwinkelsallee. Vanuit Karken, Duitsland, moet u de Karkenerweg volgen. Als u Posterholt voorbij bent, neem dan de scherpe afslag naar links, terug het dorp in. Dat is de Postweg – Roermondseweg. De tweede weg rechts is de Aerwinkelsallee. Deze weg vervolgen. Aan het eind rijdt u de particuliere weg naar Kasteel Aerwinkel op.

Met openbaar vervoer

Vanaf NS Station Roermond neemt u ‘s zondags bus 179 (vertrek 10:06 uur bij aanvang 11:00 uur, vertrek 13:06 uur bij aanvang 14:00 uur, vertrek 15:06 bij aanvang 16:00 uur). Daarna is het nog 12 minuten lopen. Op de Roermondseweg loopt u terug richting Roermond, ongeveer ter hoogte van de garage slaat u linksaf naar de Aerwinkelsallee. Deze weg gaat aan het eind over in de particuliere weg naar Kasteel Aerwinkel..

Op de kaart